Nyheter

2016-06-11

Nytt inlägg, Året är 2016

___________________________________________________________________________________________

 

2016-05-08

Sorina är till salu, men vi kommer att använda och njuta av henne fram till en ev försäljning.

Vårrustningen är nu i fullfart och planerar att sjösätta 21/5.

                                                                                                                                                               ________

Jag vill säga tack till min familj som har ställt upp. Och ett särskilt tack till min pappa som varit med under hela renoveringen och varit till en enormt stor hjälp, high five vi gjorde det. Nu är det bara resten kvar.


 

Jag vill skriva en rad om min pappa Bokförläggare Lars-Åke Winberg som gick bort i augusti 2012.

Pappa var en storsint människa som gjorde allt för min syster och mig. Visst var vi oense över saker ibland, men vi redde alltid ut det till det bästa.

Pappa var väldigt drivande i mina intressen och supportade mig i vad än jag tog mig an. Minns en dag när jag kom hem med en otroligt ful Ford Taunus som var ombyggd till cab.. ” Varför i hela världen har du köpt den här?” ”Vad ska du göra med den då?” Ruskande på huvudet gick han upp och satt sig på verandan, troligen för att kyla ner sig och fundera hur han skulle få mig på bättre tankar.Så efter en stund kom han ner på gården igen och sa ”Du, om du målar den matt svart och slänger på några häftiga dekaler på den så kan den bli riktigt tuff”. Så vi hjälptes åt att fixa till den och den platsade perfekt på staden crusing kvällar där de flesta jänke gubbar retade upp sig så där lagom på min gamla Ford.

 I mina båt intressen har pappa ställt upp i ur och skur. Han har själv tyckt det varit roligt fast han inte var någon båt tok. Han kunde faktiskt inte simma..Det började med att vi såg en annons på en Mysingen 4 som vi köpte. Det var en perfekt inskolning i träbåts världen. Jag gjorde det mesta praktiska jobbet medans pappa jagade delar och fixade div finlir.

Sedan köpte jag Sorina. Pengarna jag fick för Mysingen räckte till inköp och hemtransport. Där var pappa också med från början och hjälpte mig att finansiera en stor del av renoveringen. Han var också väldigt aktiv i renoveringen och vi hade många fina timmar gemensamt runt båten. Jag är så otroligt glad att jag fick göra det projektet med min pappa.

I slutet på pappas karriär så köpte jag Lodsen. Pappa var med över till Åland första vändan för att kolla båten.Han var nog i sämre skick än jag ville förstå då, så även Lodsen. Men som den kämpe han var så följde han med mig ändå.

Jag seglade hem Lodsen och i slutet på den sommaren gick pappa bort.

 

Min pappa var en riktig hjälte som jag aldrig kommer att glömma. Du är med mig varje dag och när jag är bekymrad eller tänker lite extra på dig kan jag känna din hand på min axel.

Vi ses en dag och då ska vi skaffa nya projekt att sätta händerna i.

 

 

 

 


RSS 2.0


Nyheter


___________________________


Totalt antal besökare:

Antal besökare idag:

Antal besökare online:dagar kvar till sjösättning


___________________________


Ett stort tack till mina sponsorer


International
Skillinge skeppshandel
Berglunds båt & motor

Hudiks motorrenovering